Algemeen

In juni 2017 hebben we de Honda BF75 vervangen door een Mercury Sailpower 5 pk. Belangrijkste reden was het hoge gewicht van de Honda aan de spiegel. De BF75 weegt 36kg in vergelijking tot 27kg voor de Mercury.

Voorkeur ging wel duidelijk uit naar een buitenboordmotor met een werkschroef. De Mercury BBM is speciaal ontworpen voor aandrijving van een waterverplaatser zoals een zeiljacht en beschikt over een werkschroef en een oplaadspoel. Uitlaatgassen lopen door de schroefas en draaien om bij het achteruitvaren. Eerste ervaringen op het meer zijn erg goed. De BBM draait rustig en heeft (ruim) voldoende vermogen, vooral ook bij het achteruitvaren.

Update 8 mei 2018:

Sinds het voorjaar van 2018 ben ik in het bezit van het servicemanual van deze BBM. Mocht je geinteresseerd zijn in een deel van het manual stuur me dan even een berichtje via de contactpagina.

FourStroke-5-PK-Sailpower
Mercury manual 5 pk
mercury_buitenboordmotoren_brochure
Mercury F4-5-6 partslist

Algemeen:

Onderstaand een interessante vergelijkende test van 6 pk buitenboordmotoren. Vaak zijn de 4-5-6 motoren identiek met uitzondering van de sproeier(s) in de carburateur.

ANWB test 6pk 2016