Lagun tafel

De Jouet Sheriff is origineel uitgerust met een tafel in de kajuit. Hiervoor wordt de plaat gebruikt waarmee je een grote slaapruimte kunt maken. Onder deze plaat heeft de fabriek een inklapbaar onderstel gemaakt. Helaas is deze constructie nogal gammel en de tafel staat ook niet vast in de kajuit waardoor hij makkelijk omvalt.

Omdat ik regelmatig werk in de boot wilde ik een stevige en flexibele werkplek maken. Na uitgebreid rondgekeken te hebben op internet is de keuze gevallen op een onderstel van Lagun. Als je ook zo’n onderstel overweegt wees dan wel zeker dat je de originele uitvoering aanschaft. Er zijn nogal wat goedkope kopie├źn te koop o.a. op Amazon. Op de website van Lagun wordt hier zelfs voor gewaarschuwd.

Ik heb een verticale montageplaat gemaakt achterin/op de kajuitvloer. Materiaal is 12mm watervast verlijmd berken multiplex. De plaat afgewerkt met witte Epifanes Mono-urethane Jachtlak en de randen afgewerkt met witte Polymax.

Het resultaat is erg mooi geworden en de tafel is eenvoudig in elke gewenste positie te zetten. Ik heb de aluminium plaat onder het tafelblad vastgemaakt met verzonken en verlijmde slotbouten die je kunt vastzetten met vleugelmoeren. Op deze manier past het tafelblad nog steeds in de speciale houder boven/ achterin de kajuit.