Geschiedenis & specificaties

De Jouet Sheriff is een kajuitzeiljacht van 20 ft (6,20 mtr) en in Frankrijk gebouwd als Bretonse kustzeiler. De eerste serie werd “type 1” genoemd (ca. 300 stuks en gebouwd in de periode 1969-1970) en iets lichter uitgevoerd dan het latere “type 2” (ca. 1200 stuks en gebouwd in de periode 1970-1979). Type 2 heeft een bakskist in één van de kuipbanken, een zwaardere kiel dan type 1 en een andere giek en mast. Beide typen zijn geleverd in een “normale” en in een “luxe” versie waarbij de luxe versie beschikt over een spinnaker (incl. hekstag) en een speciaal pomptoilet.

opengewerkte-tekening_1

De Arcoa Jouet fabriek heeft een groot aantal modellen op de markt gebracht, zowel zeil- als motor-boten (zie onderstaand overzicht) . Helaas is de fabriek in 1993 volledig door brand verwoest waarbij alle originele ontwerpen en mallen verloren zijn gegaan.

Volgens het typeplaatje heeft onze Sheriff serienummer 206 en is gebouwd in 1969 (type 1) en gezien de aanwezigheid van het toilet is het een luxe uitvoering.

Alle holle ruimten in de Jouet Sheriff zijn dichtgeschuimd wat de boot onzinkbaar maakt. De vorige eigenaar van TinTin heeft een deel van het schuim onder de banken weggehaald en daar opbergruimtes van gemaakt. In de voorpunt is daardoor een mooie ruimte ontstaan voor een waterzak. Door een speciale verstevigde dakconstructie steekt de mast niet in de kajuit. Deze is daardoor heerlijk ruim wat nog versterkt wordt door het ontbreken van gangboorden.

De Sheriff is een leuke, stabiele en sportieve zeiler die door de stevige en hoge voorbouw ook geschikt is voor wat ruiger water. Algemene afmetingen kun je vinden in onderstaand document:

Jouet Sheriff specificaties_1
Jouet Sheriff specificaties_2

De originele Frans-talige handleiding en een aantal brochures en testrapporten van de Sheriff kun je hieronder downloaden:

notice-de-montage-jouet-sheriff
arcoa_jouet_modellen
jouet_sheriff_20_001
jouet_sheriff_20_002
jouet_sheriff_20_003
jouet_sheriff_20_004
jouet_sheriff_20_005
bateaux_oct69